Get Adobe Flash player

Szeretettel várlak! Csatlakozz!

Ha az oldalon lévő tanácsokkal segítettem neked a hétköznapjaidban, ha teheted kérlek támogass a munkámban, hogy még több tanáccsal tudjalak segíteni a jövőben is. Köszönöm a felajánlásodat!
donate1

bankkartya

Menű
Hírlevél
Kedvezmények, újdonságok!
Iratkozzon fel a Zsuzsa-dúla Hírlevélre!
Partnerek
Szülészet linkgyűjtemény
Szülészet magazin
Szeretettel várlak! Csatlakozz!

magzat

A fogantatás csodája

A magzat testrészeinek a fejlődése a fogantatáskor kezdődik, amikor a nő petesejtjét megtermékenyíti a férfi ivarsejtje. A technikai vívmányoknak köszönhetően a tudósok ma már képesek figyelemmel kísérni azokat a bámulatos változásokat, melyek ennek a megtermékenyített petesejtnek a magjában zajlanak. Az apa és az anya DNS-ét (dezoxiribonukleinsavát) felépítő molekulák egyesülése hoz létre egy emberi életet, mely azelőtt nem létezett.

Ez az egy eredeti sejt indítja el azt a valóban csodálatos folyamatot, mely során létrejön egy teljesen kifejlődött ember. Ezt a fejlődési programot a DNS alkotóelemei, a génjeink határozzák meg. A szervezetünkben jóformán mindent a gének szabályoznak. Meghatározzák a magasságunkat, az arcvonásainkat, a szemünk és a hajunk színét, és még sok ezer sajátosságunkat.

Miután ez az eredeti sejt osztódik, a teljes genetikai „tervrajzról” minden egyes új sejtbe belekerül egy másolat. Bámulatos módon ezek az új sejtek arra vannak beprogramozva, hogy olyan sejtekké alakuljanak, melyekre szükség van például az agy felépítéséhez, a szív, a csont, a bőr szövetének, sőt még a szem átlátszó szövetének a kialakulásához is. Érthető hát, hogy sokszor miért nevezik csodának az eredeti sejtbe épített programot, mely elindítja egy egyedülálló, új személy fejlődését.

„Az ember már akkor teljesen be van programozva arra, hogy egész életében növekedjen és fejlődjön, amikor még csak egyetlen sejt” – jegyezte meg dr. David Fu-Chi Mark, egy híres molekuláris biológus. Ezt a következtetést szűrte le: „Kétség sem férhet ahhoz, hogy minden egyes ember teljesen egyedi attól fogva, hogy elkezdődik az élete a megtermékenyítéskor.”

 

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...