Get Adobe Flash player

Szeretettel várlak! Csatlakozz!

Ha az oldalon lévő tanácsokkal segítettem neked a hétköznapjaidban, ha teheted kérlek támogass a munkámban, hogy még több tanáccsal tudjalak segíteni a jövőben is. Köszönöm a felajánlásodat!
donate1

bankkartya

Menű
Hírlevél
Kedvezmények, újdonságok!
Iratkozzon fel a Zsuzsa-dúla Hírlevélre!
Partnerek
Szülészet linkgyűjtemény
Szülészet magazin
Szeretettel várlak! Csatlakozz!

001

Babaváróknak!

 

Írta: Nyúl Zoltán
2013. november 11., 16:00

Kedves olvasó, 

A különböző masszázs módszerek a babavárás minden szakaszában segítenek, önnek, és párjának hogy ez az időszak minél több örömet és kevesebb gondot hozzon.

Ezt kívánva ajánlom soraimat az ön figyelmébe! 

Már a fogamzás előtt segíthet önnek, a reflexológiai lábmasszázs, menstruációs panaszok megszüntetésében, fájdalmak, rendszertelen menses esetén, valamint segít az eredményes fogamzásban is, csökkenti a vetélés kockázatát.  A terhesség alatt, második, harmadik trimeszterben van helye a masszázsnak.  A 12. héttől a születésig terjedő időszakban, a kismamáknak, a talp és a lábak, hát és a nyak lazításával lehet segíteni. Nézzük mit szabad és érdemes kezelni ebben az időszakban!  Az arc masszázsa oldja a feszültségeket, lazít, megszünteti a fejfájást, és nagyon kellemes kikapcsolódást nyújt.

A nyak és vállöv masszázsa, megoldja a válli, nyaki panaszokat, megszünteti a fejfájást, vállfájdalmat,  javítja a látást hallást, csökkenti a megfázás esélyét, segít az egészséges tartás megtartásában a fokozott terhelés mellett is. A túlnyújtott hát izomzatának masszázsa lazít, erősít, megszünteti a fájdalmat. 

A gerinc nyaki háti szakaszán, a gerincből kilépnek a tüdőt, szivet, emésztőszerveket beidegző idegkötegek. A gerinc túlterhelése, ezeket is károsíthatja így a masszázs során, ideggyökök fellazítása, segíti a belső szervek munkáját is.  pl.ha a kilépő ideggyökök nyomás alá kerülnek, okozhat légzési szív vagy emésztőszervi panaszt is.  Ugyanez igaz a vesére, nemi szervekre is, de ezek derék és keresztcsontról kapják a beidegzést, ezeket kismamáknál nem masszírozzuk.

A 30. 32. héttől a magzat befordul szülési pozícióba, anyuka már nehezen mozog, és számítani lehet a születés megindulására.  Ekkor csak nagyon indokolt esetben, fej vagy vállak fájdalmának megszüntetésére, stresszoldásra, javasolt a masszázs. A kismama igénybe veheti a masszázst otthonában, ez kényelmesebb és biztonságosabb is. Ebben az időszakban, a háton fekvő helyzet már tilos, mert elnyomhatja a baba a hasi aortát. 

A kismama masszázs legfeljebb 45 50 percet vesz igénybe. A kezelés során, fokozottan fontos a kényelmes alátámasztás, a fej, derék has és a lábak is alátámasztást kapnak, hogy minél kényelmesebb legyen a testhelyzet. Oldalt fekvő helyzet a legkényelmesebb, és végig alkalmazható, így jól kezelhető a hát és a nyak is. Hátránya hogy a kezelés alatt, egyszer meg kell fordulni.

Ülő párnával támasztott helyzetben, a hát nyak nagyon jól kezelhető, de a láb nem. Félülő helyzetben az arc, nyak, láb kezelése lehetséges, hátrány hogy 32. héttől nem ajánlott.

Természetesen nem teljes a kép ha nem beszélek arról mit tehet például a kispapa. A vajúdás megindulásakor, a keresztcsonti terület és a belső comb masszázsa komoly fájdalom csillapító hatású. Ezenkívül, erre kitalált szövetlazító krémmel a gát masszírozásával, sokat lehet segíteni, elkerülhető a gátmetszés, csökken a fájdalom. Itt jegyzem meg hogy a málnalevél tea szövetlazító hatású. 

A szülés utáni időszakban, újra a jó öreg reflexológia a legjobb eszköz,   depresszió megelőzésére, a tejelválasztás segítésére. Támogatja a szervezet visszaállását a normál működésre. A masszázs hatására, nő a stressztűrő képesség, elmaradnak a hangulat ingadozások, fizikai és lelki erő növekszik.  Erre pedig a mamának nagy szüksége lesz!

 

Köszönöm figyelmüket, 

Tisztelettel, 

Nyul Zoltán 
gyógy és kismama masszőr

06306753249

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...