Get Adobe Flash player

Szeretettel várlak! Csatlakozz!

Ha az oldalon lévő tanácsokkal segítettem neked a hétköznapjaidban, ha teheted kérlek támogass a munkámban, hogy még több tanáccsal tudjalak segíteni a jövőben is. Köszönöm a felajánlásodat!
donate1

bankkartya

Menű
Hírlevél
Kedvezmények, újdonságok!
Iratkozzon fel a Zsuzsa-dúla Hírlevélre!
Partnerek
Szülészet linkgyűjtemény
Szülészet magazin
Szeretettel várlak! Csatlakozz!
medd1
Meddőség:
– van segítség, ha a hormonok megbolondulnak
.
Ha két év védekezés nélküli házasélet után sem jön össze a baba, mindkét félnek érdemes részt vennie kivizsgáláson. A nőgyógyászok gyakran küldik endokrinológushoz páciensüket, mert hormonális eltérések állhatnak a meddőség hátterében.
.
„Egyszerű vérvétellel számos hormon szintjét lehet ellenőrizni mindkét félnél, ebből már kiderülhet, ha baj van az agyalapi miriggyel, a petefészekkel, a pajzsmiriggyel vagy a mellékvesével. – Ilyenkor mágneses rezonanciavizsgálatra vagy komplett hormontükörre is szükség lehet, illetve hüvelyi vagy kismedencei ultrahanggal lehet megbizonyosodni arról, hogy a petefészekkel minden rendben van-e. Szóba jöhetnek még a szimulációs-gátlós próbák, amelyek megmutatják, milyen hormontartalékokkal rendelkezik a női szervezet, és milyen a reakcióképessége.”
.
Ha a párok hölgy tagjainál nincs tetten érhető elváltozás, a férfiaknál is részletes kivizsgálásra lehet szükség. Ez elsősorban a hereműködésről és a tesztoszteron termelődéséről adnak felvilágosítást. Az elsődleges vizsgálatok nagyjából egy hónap alatt végezhetők el. A tapasztalt endokrinológus már megtekintés alapján eldöntheti, szükséges-e úgynevezett sella röntgen, amely megmutatja, hogy az agyfüggelékmirigy méretében van-e durva eltérés, ilyen lehet például a szőrnövekedés vagy épp a szőrzet hiánya. Férfiaknál árulkodó lehet a túlzottan sima, puha, szőrtelen bőr, nőknél a tejcsorgás, amikor nem szoptatnak.” A hormonális eltérésekre ugyanakkor bármilyen változás utalhat. A szokatlan pattanásosság ugyanúgy gyanakvásra ad okot, mint az előbb említett tünetek bármelyike.A meddőség kezelésekor a holisztikus szemléletű megközelítés a leginkább hasznos. A páciens alapos kikérdezése, amely még az emésztésre is kiterjed fényt deríthet a petefészek-rendellenességek kialakulásának okára, s utalhat pajzsmirigyproblémákra is.

Táplálkozásterápia
A meddőséggel küzdő pároknál kritikus pont lehet az étkezés. Számos esetben a túlzott tejfogyasztás okoz problémát. „Egyre többen küzdenek laktózintoleranciával, illetve tejallergiával, puffadásos, székrekedéses vagy éppen hasmenéses tüneteket észlelve magukon. – Az energia-egyensúly elve alapján nyilvánvaló, hogy ha valamire nagyon sok energia megy el, akkor azt valahonnan el kell venni. Ha tehát a lombikbébiprogram nem sikerül, minden nagy energiaelvonással járó táplálkozási szokást be kell szüntetni, így például a napi nagy mennyiségű tej fogyasztását is. Ügyelni kell egy glutamát nevű tartósító, ízfokozó szerre is, amely szinte minden ételízesítőben, felvágottban, készételben, tartós élelmiszerben benne van. Ez az anyag megemelheti a prolaktin szintjét, s ez akadályozza a teherbe esést. A legjobb házi készítésű ételeket fogyasztani, és a lehető legkevesebb ételízesítőt használni, s ellenőrizni az élelmiszerek összetevőit. A mesterséges édesítőszerek ugyanis többletfeladatot adnak a májnak, ezeket a legjobb elhagyni.”Felhasznált irodalom: Nana.hu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...