Get Adobe Flash player

Szeretettel várlak! Csatlakozz!

Ha az oldalon lévő tanácsokkal segítettem neked a hétköznapjaidban, ha teheted kérlek támogass a munkámban, hogy még több tanáccsal tudjalak segíteni a jövőben is. Köszönöm a felajánlásodat!
donate1

bankkartya

Menű
Hírlevél
Kedvezmények, újdonságok!
Iratkozzon fel a Zsuzsa-dúla Hírlevélre!
Partnerek
Szülészet linkgyűjtemény
Szülészet magazin
Szeretettel várlak! Csatlakozz!

burokbanAz orvos rögzítette azt a pillanatot, amikor egy ép magzatburokban levő csecsemő jött a világra.

A szülész Dr Aris Tsigris megjelentetett egy fotót az újszülöttről Facebook oldalán, miután a baba császármetszéssel megszületett Athéntól északra, Amarousion-ban.

Mivel a magzatburok nem szakadt át, Dr. Tsigris elmondta, hogy a baba lényegileg nem is vette észre a világra jövetelt, úgy viselkedett, mintha még mindig az anya méhében lenne. A magzatburok kettős fallal védett hely a méhen belül, amelyben a kisbaba fejlődik egy folyadékban, a magzatvízben. A burok két membrán rétegből áll ami az úgynevezett amnion és a chorion.

A magzatvíz, vagy folyadék segít megvédeni a babát ért esetleges ütésektől és biztosítja számukra a légzést és a nyelést. A magzatburok így halványsárga folyadékkal telített, amelyben a magzat képes úszni és mozogni. A szülés megindulását sokszor a magzatburok megrepedése jelzi.

Annak az esélye, hogy a magzatburok még teljesen ép a szülés után “nagyon ritka”, és Dr.Tsigris szerint “lélegzetelállító” volt a látvány, ahogy az újszülött megszületett március 12-én.

Az orvos elmondta, hogy nem volt egészségügyi kockázata, annak, hogy a baba így jött világra, mert amint a burok áttörik, elkezdenek a babák lélegezni.

Forrás: dailymail.co.uk

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...