Get Adobe Flash player

Szeretettel várlak! Csatlakozz!

Ha az oldalon lévő tanácsokkal segítettem neked a hétköznapjaidban, ha teheted kérlek támogass a munkámban, hogy még több tanáccsal tudjalak segíteni a jövőben is. Köszönöm a felajánlásodat!
donate1

bankkartya

Menű
Hírlevél
Kedvezmények, újdonságok!
Iratkozzon fel a Zsuzsa-dúla Hírlevélre!
Partnerek
Szülészet linkgyűjtemény
Szülészet magazin
Szeretettel várlak! Csatlakozz!

water1Bizonyára sokan tapasztaltátok már a meleg víz megnyugtató, kényeztető hatását. Ha szeretnétek természetes módon elindítani a szülést és egy kicsit meggyorsítani a folyamatot, bátran feküdjetek bele egy kád meleg vízbe, érezni fogjátok a fájdalom csökkenését is. A fájdalomcsillapításnak ez a meglepően hatékony módja, hogy vajúdás alatt elmerüljünk a vízben, megnyugtató, megkönnyíti a fájások elviselését és simábbá teszi a vajúdás lefolyását. Emellett meg is tart bennünket, így könnyebben mozgunk benne.

Számos kutatás igazolta, hogy a vízbe merülés: csökkenti a vérnyomást, gyorsítja a tágulást és a baba kibújását, csökkenti más fájdalomcsillapító módszerek szükségességét.

A hidroterápia akkor tűnik a leghatékonyabbnak, amikor a vajúdás meglehetősen előrehaladott. A nők arról számoltak be, hogy már az is megnyugtatta őket, amíg arra vártak, hogy megteljen a kád, mert előre érezték, milyen jó lesz elmerülni a meleg vízben.

A kórházakban testhőmérsékletű vagy ennél egy kicsit hidegebb vizet használnak, mert magasabb hőmérsékleten a baba már nem érezné jól magát. Már egész rövid vízben töltött idő is képes annyira felgyorsítani a szülést, hogy a baba a vízben születik meg. De ez nem jelent problémát, mivel a babák tökéletes “búvárreflexszel” születnek, ami lehetővé teszi számukra, hogy visszatartsák lélegzetüket, amíg víz alatt vannak. Egészen addig nem vesznek levegőt, amíg meg nem érinti őket a vízfelszín feletti hideg levegő.

(szerző:Molnár Edit)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...