Get Adobe Flash player

Szeretettel várlak! Csatlakozz!

Ha az oldalon lévő tanácsokkal segítettem neked a hétköznapjaidban, ha teheted kérlek támogass a munkámban, hogy még több tanáccsal tudjalak segíteni a jövőben is. Köszönöm a felajánlásodat!
donate1

bankkartya

Menű
Hírlevél
Kedvezmények, újdonságok!
Iratkozzon fel a Zsuzsa-dúla Hírlevélre!
Partnerek
Szülészet linkgyűjtemény
Szülészet magazin
Szeretettel várlak! Csatlakozz!

Egy jól temperált és kellemes fürdő a kádban minden baba számára élmény, és általában nagyon szeretik. Egy kád meleg vízben boldogan játszhatnak a kacsájukkal és más vízi játékaikkal. A fürdővíz hőmérséklete 36°C és 37°C között legyen.

A vizes közeg csak akkor válik néhány gyerek számára kellemetlenné, amikor hajmosásról van szó. Különben már az újszülöttek is érzik, hogy a víznek nagyon kellemes hatása van.

Figyeljünk arra, hogy a csecsemő ne legyen fáradt vagy éhes, ez megnehezíti a fürdetést, mert a baba szeszélyessé válik. De ne is közvetlenül etetés után fürdessük a babát. Néhány fürdés után meg tudjuk becsülni, melyik napszak a legmegfelelőbb a babánk számára. A kora este alkalmas, ha a baba a fürdéskor inkább álmos lesz.

Ha a babánk inkább az a típus, aki fürdés közben éberré válik, tervezzük a fürdetést délelőttre.

Fürdetés előtt a fürdőszobát legalább 23°C-ra melegítsük fel, hogy a baba a fürdés után ne fázzon meg. A fürdővíz hőmérséklete 36°C és 37°C között legyen. Mielőtt elkezdjük fürdetni a babát, készítsünk elő a kád mellé egy pelenkázásra alkalmas helyet. Fektessünk rá egy előmelegített babatörülközőt, babaápoló krémet, minden kelléket a pelenkázáshoz és a kisruhát.

A baba számára ideális fürdési idő maximum 5 perc. A 3 hónaposnál fiatalabb babánál semmiképp ne használjunk szappant, és a nagyobb babáknál csak speciálisan babák számára kifejlesztett fürdőadalékokat alkalmazzunk, amelyek nem tartalmaznak tartósítószert, színező- és illatanyagokat.

Hogy elkerüljük a baba kicsúszását a kezünkből, a következő módon járjunk el fürdetésnél. Fektessük a babát a fejével és nyakával a bal alsókarunkra. A bal kezünkkel a baba hónalját fogjuk és a jobb kezünkkel a popsiját tartjuk. Ebben a tartásban a babát óvatosan helyezzük az előkészített fürdővízbe, majd a jobb kezünket elvehetjük a popsi alól. A szabad jobb kezünkkel ezután megmoshatjuk a babát. Nagyobb babánál nem hiányozhatnak a kedvenc fürdőjátékok sem a vízből.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...